سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کاکای دانا(علودانی -شیملتو-ده خروار)

بسم الله الرحمن الرحیم
هموطنان گرامی!
خواهران و برادران عزیز!
السلام و علیکم و رحمت الله

شهید مزاری از جمله سیاستمدارانی وطن ما است که جهت حرکت تاریخ را تغییر داد. بدون شک، او شخصیت تاثیرگذار در سیاست بود. دلایل اهمیت شخصیت او چیست؟

در شرایط جنگ، او جنگ را راه حل نمی دانست. او بدین باور بود که افغان ها در ساحه نظامی بی نظیر اند اما در ساحه سیاسی ضعیف. برداشت او از قضایا آن بود که سیاستی باید مطرح شود که صلح، ثبات و رفاه پایدار را تأمین کند.

او بر وحدت ملی تأکید داشت و باور داشت که وحدت ملی تهداب و اساس ثبات پایدار در کشور خواهد بود. یکی از خواسته های او نظام مردم سالاری بود که بر اساس سهم گیری گسترده مردم ساخته شده باشد. چنین نظام در واقعیت ضامن عدالت اجتماعی است.

شهید مزاری احترام خاص به نقش زنان در جامعه داشت. او با تمجید از نقش زنان در جهاد برحق مردم افغانستان، بر نقش 
سازنده آن ها در ابعاد سیاسی سرزمین افغانستان تأکید داشت.
افغانستان کشور همه ما است و ما همه باید حق تعیین سرنوشت خویش را داشته باشیم. این اصلی بود که او بر آن تأکید می کرد.
هراس او از تکرار تاریخ بود.

امروز ما قانون اساسی داریم و این قانون اساسی به تمام این پاسخ ها، جواب میدهد. از دیدگاه من به حیث رییس جمهور منتخب و کسی که شرف خدمت به مردم افغانستان را دارم، هیچ افغان نسبت برافغان دیگر نه برتر است و نه هم کمتر. این حکم قانون اساسی افغانستان است. این باور ما را کمک میکند که بر تاریخ نفاق، بی ثباتی و بی باوری فایق گردیم.

زندگی هر هموطن ما برای ما ارزش حیاتی دارد و برای حفظ جان هر افغان بی گناه ما از استعمال مشروع قوه خودداری نخواهیم کرد. ما در تصامیم خویش سریع و قوی عمل میکنیم. سکوت استراتژیک ما قوت ما را در عمل نشان می دهد. این حکومت بی پروا نیست و نخواهد بود.

وحدت عمل و نظر و ایجاد توازن بین تحول و تداوم کلید موفقیت ما است.
میراث دهه های گذشته دشوار است. مشکلات و چالش ها فراوان اند اما تاریخ معاصر گواه است، ملتی که باور به وحدت ملی داشته باشد، میتواند با اراده قوی و برنامه های دقیق از تکرار تاریخ جلوگیری کند.
بیآید از زمان فعلی و امکانات موجود استفاده اعظمی نماییم تا آینده روشن را برای نسل های آینده تأمین کنیم تا آن ها به گذشته نزدیک و دور به حیث گذشته ی بنگرند که رنج آور و درد آور بود نه گذشته ی که باید آن را تکرار کرد.


ارسال شده در توسط محمد اسحاق مهدوی